Wat is practical quotism?

Wijze spreuken, the old way
Ik ben opgegroeid met wijze spreuken als ankertjes voor woelige baren in lastige tijden: ik weet niet beter. En ik ben er gek op. Toen ‘het internet’ de kracht van wijze spreuken ontdekte genoot ik in eerste instantie van die ontwikkeling. Maar ik werd er ook een quotes-hoarder van.

Quotes hoarden
Oh … die bewaar ik effe. Voor je het weet staat je telefoon of computer vol met allerlei wijze woorden en na een tijdje ben je ze vergeten. Totdat je je telefoon of computer moet opruimen. Ken jij het ook?

1 wijze spreuk in het hart is beter als 4352 quotes op je telefoon.
Wijsheid in bulk maakt onrustig. Ik heb gewoon weer 1 wijze spreuk in een houten lijstje staan, en 1 op de achtergrond van mijn computer.

Echte wijsheid is zoveel meer dan een vluchtig tekstje.

Marketing quotes
Quotes zijn nu ook marketing tools. Ze worden in grote hoeveelheden het internet op gepompt, vaak fleurig verpakt in de huisstijl / social media branding van een bedrijf. Als je naar zulke bedrijven een mail of DM stuurt omdat je je geraakt voelt door een quote op hun pagina, en bijvoorbeeld:

  • een filosofische uitwisseling begint over de quote
  • een inhoudelijke vraag over de quote stelt
  • een persoonlijke ervaring deelt, waar de quote je aan doet denken

… dan is er grote kans dat de medewerkers die je bericht lezen heel vreemd op zullen kijken. Wat wil je kopen? Ga je onze pagina volgen omdat we de juiste uitstraling neerzetten op social media?

Nee … ik wilde eigenlijk gewoon even contact met je maken.
Omdat die mooie quote op je social media pagina me zo geraakt heeft.

Zie je het voor je?
Wie doet dat?
Wie heeft maakt daar tijd voor?

Practical quotism: daadwerkelijk iets doen met de quote
Zonder goed gesprek tussen medemensen is een (spirituele) quote een goed klinkend verzamelingetje woorden; een spirituele yell. Wij van Danoontje geloven in eenheid. Joe!

Jammer.
Wijze spreuken zijn bij uitstek geschikt als brug om contact met elkaar te maken en een goed gesprek te voeren over de wijsheid in de woorden, en waarom die ene quote je zo raakt.

En dat ga ik doen.
Ik ga schatzoeken. Voor elk artikel selecteer ik 1 van de vele, vele quotes die aan mijn blikveld voorbij zoeven op social media. Die laat ik in alle rust op me inwerken. Ik laat me beroeren … en ik roer een beetje door de inhoud om alle laagjes te kunnen zien en voelen.

Slow down
Ik geef dat ene stukje wijsheid alle aandacht.
Een goed gesprek of een waardevol moment van zelfreflectie in mijn dagboek.
Wijze spreuken .. the old way. 💚

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020