Vind jij het internet ook zo onvriendelijk geworden?
De samenleving lijkt steeds meer opgedeeld in elkaar beconcurrerende clubjes:
– de linksen tegen de rechtsen
– de klimaatbeliebers tegen de klimaatonbeliebers
– de echte mannen tegen de feministen
– de regulieren & atheïsten tegen de alternatieven en spirituelen
– de ‘echte wetenschappers’ tegen de mensen die afhankelijk zijn van google

De rol van de media en de politiek
Politieke debatten worden gebracht als sportwedstrijden waarvoor je klaar moet gaan zitten met een bak popcorn en een vlaggetje in de juiste kleur. Dat het debat in de kern gaat over miljoenen mensenlevens is slechts een opmerking die punten scoort, perfect getimed.

Het mediacircus draait op volle toeren en het perfecte plaatje wordt zorgvuldig geportretteerd door communicatiemedewerkers en marketingbureau’s. Praktisch is deze handelswijze best te begrijpen, want er is veel te doen & te zeggen. Hoe strakker je alles regisseert hoe meer overzicht je houdt over het plaatje dat je creëert. Verstandig is het niet. Als het keurslijf en de realiteit uit elkaar bewegen ontstaat er een ongezonde onderstroom en blinde vlekken. De realiteit gaat woekeren onder de huid van het keurslijf.

Nou jongens, daar vind ik wel wat van. 
Dus ik schrijf.
Van harte welkom bij De Gewone Vrouw.

Columns
In mijn columns deel ik mijn visie op de dagelijkse actualiteiten in Nederland.

Liefdesbrieven
Mijn liefdesbrieven zijn geschreven met een diep respect voor de leerprocessen van de mens. Ze zijn diep, creatief, speels, soms satirisch, en bevatten momenten van inzicht en ontnuchtering.

Verdieping
In mijn verdiepende stukken lees je mijn visie op ‘jezelf zijn’ en samenleven in een cultuur die het op de meer rationele, bestuurlijke en zakelijke gebieden prima voor elkaar heeft, maar waar velen snakken naar medemenselijk contact, integer leiderschap en wijsheid.

Overleven op de wereldmarkt gaan we vast wel redden.
Die slag ‘naar buiten’ beheersen we, en daar is ons huidige kabinet trots op. Maar als je de basis-voorwaarden voor ‘overleven’ uit het oog verliest word je destructief, en uiteindelijk zelfdestructief. Degenen die nu succesvol aan het overleven zijn, zijn bedrijven. Ten koste van ons allemaal, en daarmee schenden ze de basis-voorwaarden van overleven als samenleving. Kijk maar naar onze woningmarkt en de problemen in de zorg.

B.V. Nederland heeft een slag ‘naar binnen’ te slaan om een gezonde samenleving te worden.

Mallence Bart Williams zegt hierover
Have you ever wondered how things work in nature? One would assume that in evolution the fittest survives. However in nature, any species that is overhunting, overexploiting the resources they depend on as nourishment, natural selection would sooner or later take the predator out, because it offsets the balance.

Survival skills met wortels en wijsheid
Steeds meer afstammelingen van de indigenous volkeren zijn wetenschappelijk goed ontwikkeld. Sommigen geven les op toonaangevende universiteiten en hebben ons iets essentieels te leren over onze zelf gecreëerde missing link.

Gezonde verbinding.
Met elkaar, met de wetten van de natuur.

Veelstemmig zonder overbodig gedoe
De Gewone Vrouw is rijkelijk geïllustreerd met video’s, links, creativiteit, wijsheid & wetenschap.

Als ik vind dat iemand anders een onderwerp fantastisch kan verwoorden, dan ga ik niet zitten hannesen om mijn eigen ‘unieke tekst’ te produceren om mezelf als schrijver te kunnen profileren. Dan plaats ik gewoon een korte intro met een video waarin die persoon het fantastisch verwoordt. Of een link. Of allebei.

Had ik al gezegd dat linktips van harte welkom zijn?

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019-2020