Nieuwsgierig naar de mensen achter de website? Klik hier voor een meer persoonlijke kennismaking met Alexandra.

 

Vind jij het internet ook zo onvriendelijk geworden?
De samenleving lijkt steeds meer opgedeeld in elkaar beconcurrerende clubjes:
– de linksen tegen de rechtsen
– de klimaatbeliebers tegen de klimaatonbeliebers
– de echte mannen tegen de feministen
– de regulieren & atheïsten tegen de alternatieven en spirituelen
– de ‘echte wetenschappers’ tegen de mensen die afhankelijk zijn van google

De rol van de media en de politiek
Politieke debatten worden gebracht als sportwedstrijden waarvoor je klaar moet gaan zitten met een bak popcorn en een vlaggetje in de juiste kleur. Dat het debat in de kern gaat over miljoenen mensenlevens is slechts een opmerking die punten scoort, perfect getimed.

Het mediacircus draait op volle toeren en het perfecte plaatje wordt zorgvuldig geportretteerd door communicatiemedewerkers en marketingbureau’s. Praktisch is deze handelswijze best te begrijpen, want er is veel te doen & te zeggen. Hoe strakker je alles regisseert hoe meer overzicht je houdt over het plaatje dat je creëert.

Maar dergelijke rigide processen zijn kwetsbaar. Als het keurslijf en de realiteit uit elkaar bewegen ontstaat er een ongezonde onderstroom en blinde vlekken. De realiteit gaat woekeren onder de huid van het keurslijf.

Grote overeenkomst tussen de concurrenten (in ieder geval zoals wij ze zien in de media)
– Ze zijn niet in staat om naar elkaar te luisteren
– Ze zijn niet in staat om van elkaar te leren
– Constructief sparren zie je zelden.

Nou jongens, daar vind ik wel wat van. 
Dus ik schrijf.
Van harte welkom bij De Gewone Vrouw.

Columns
In mijn columns deel ik mijn visie op de dagelijkse actualiteiten in Nederland.

Verdieping
In mijn verdiepende stukken lees je mijn visie op ‘jezelf zijn’ in een cultuur die het op de meer rationele, bestuurlijke en zakelijke gebieden prima voor elkaar heeft, maar waar velen snakken naar medemenselijk contact, integer leiderschap, bezieling en wijsheid.

Overleven op de kapitalistische wereldmarkt gaan we vast wel redden. De slag ‘naar buiten’ beheersen we. Niet onbelangrijk, maar niet zo onbelangrijk dat we onze medemenselijkheid en gemeenschap uit het oog kunnen verliezen zonder zelfdestructief te worden. B.V. Nederland heeft nog een slag ‘naar binnen’ te slaan om de cirkel rond te maken en een echte samenleving te worden.

Survival skills met wortels en wijsheid
Steeds meer afstammelingen van de indigenous volkeren zijn wetenschappelijk goed ontwikkeld. Sommigen geven les op toonaangevende universiteiten en hebben ons iets essentieels te leren over onze zelf gecreëerde missing link. Gezonde verbinding. Met elkaar, met de natuur.

Liefdesbrieven
Mijn liefdesbrieven zijn geschreven met een diep respect voor de leerprocessen van de mens. Ze zijn diep, creatief, speels, soms satirisch, en bevatten momenten van inzicht en ontnuchtering.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019-2020