Liefdesbrief aan taalpuristen: levende taal

Lieve lieve taalpurist, 
Ik verzin nieuwe woorden en maak gekke combinaties van bestaande woorden. Ook mijn opmaak is niet standaard. Ik schrijf hartstikke eigenwijs.

Disclaimers zijn tha bomb tegenwoordig. Dan mag ineens alles. Om legaal en verantwoord te kunnen zijn wie ik ben, heb ik deze disclaimer geschreven. In de vorm van een liefdesbrief, want ...
Verder Lezen

Ramona Pierson – an unexpected place of healing

Ramona Pierson raakte tijdens een verkeersongeval ernstig gewond en werd na veel operaties beschouwd als uitbehandeld. Ze kwam als straatarme, jonge vrouw in een bejaardentehuis terecht.
  
De bewoners lieten het er niet bij zitten. Ze maakten een inventarisatie van alle vaardigheden en wijsheid die ze in hun lange leven hadden opgebouwd en begonnen aan 'project Ramona' ...
Verder Lezen

Mandy Harvey – volledig dove zangeres

Als je Mandy Harvey hoort zingen zonder haar levensverhaal te kennen, zul je niet op het idee komen dat ze 100% doof is. Ze zingt adembenemend mooi.
  
In de video vertelt ze haar verhaal. Op haar Spotify playlist kun je genieten van de zangeres Mandy Harvey die stigma totally knockout slaat. mandyharveymusic.com ...
Verder Lezen

Ben Underwood – echolocatie

Ben Underwood (1992-2009) verloor in zijn kindertijd zijn ogen door kanker. Hij ontdekte op 6 jarige leeftijd dat hij gebruik kon maken van dezelfde techniek die dolfijnen en vleermuizen gebruiken: echolocatie.
  
Hij kon fietsen in het verkeer, basketballen, inline skaten, tafelvoetballen, karate beoefenen en computergames spelen. Ben maakte tijdens zijn korte, heerlijk eigenwijze leven ...
Verder Lezen

Vitamine W: Vitamine Wijsheid

In de ratrace en de waan van alledag komen we niet aan onze ADH vitamine W toe. Dat is raar. Wijsheid is niet alleen gratis en universeel toepasbaar, maar ook één van de belangrijkste ingrediënten van het fundamentele welzijn van individuen en groepen.
  
Op dit videoblog kun je je dagelijkse dosis vitamine W op peil brengen ...
Verder Lezen

Uitsmijter

Leah Pearlman, de bedenkster van de heeft na haar vertrek bij Facebook een TED talk gegeven over de bron van haar idee; haar psychologische problematiek. Leah had een buitenproportionele behoefte aan goedkeuring & waardering van de mensen om haar heen. Leah's verhaal is het beluisteren waard.
  
Algoritmes en massaproductie Als je als schrijver afhankelijk bent van social ...
Verder Lezen

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019