Professor Elke van Hoof

Trauma, stress, burn-out en hoogsensitiviteit

Elke Van Hoof is klinisch psycholoog en zette in de Lage Landen het wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit op de kaart. Van Hoof heeft diverse trainingen voor hoogsensitieve personen ontwikkeld.

Ze is auteur van de boeken 'Hoogsensitief' en 'Eerste hulp bij hoogsensitiviteit' en is regelmatig te gast in het televisieprogramma de Universiteit van Vlaanderen.

...
Verder Lezen

Professor Oren Lyons

Professor Emeritus of American Studies en chief & faithkeeper of the Turtle Clan.

Professor Oren Lyons Lyons is opgevoed in de cultuur en gebruiken van de Iroquois op het Seneca en Onondaga reservaat in Upstate New York. 

Zijn lezingen zijn waardevol voor mensen die zich willen verdiepen in onze ecologische verantwoordelijkheid en integriteit in onze relatie met elkaar en de aarde.

Oren Lyons is ...
Verder Lezen

Professor Jan Rotmans

Transitiekunde en duurzaamheid op de Erasmusuniversiteit Rotterdam.

Jan Rotmans is hoogleraar Transitiekunde en een internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Hij wordt van jongs af aan gedreven door het idee dat de wereld eerlijker moet zijn.

Als kleine jongen had hij geen ambities voor brandweerman of politieagent. Hij had een enorme honger naar kennis en wilde ...
Verder Lezen

Professor Suzanne Simard

Bomen vormen een gemeenschap en zorgen voor elkaar.

Suzanne Simard is hoogleraar bosecologie en geeft les aan de universiteit van British Columbia. Ze heeft theorieën getest over hoe bomen communiceren met andere bomen. Simard identificeerde de 'hub tree' of 'moederboom'.

Moederbomen zijn de grootste bomen in bossen die fungeren als centrale knooppunten voor enorme mycorrhiza-netwerken onder de grond. Een ...
Verder Lezen

Professor Ken Robinson

If you're not prepared to be wrong, you'll never come up with anything original.

Sir Ken Robinson maakt inzichtelijk waarom zoveel kinderen vastlopen in het onderwijs. Van 1989 tot 2001 was hij hoogleraar (kunst) onderwijs aan de Universiteit van Warwick. 

Op dit moment is hij een veelgevraagd spreker: in zijn vrolijke en inspirerende lezingen pleit hij voor een revolutie in ...
Verder Lezen

Professor Robin Wall Kimmerer

Bruggen bouwen tussen traditionele kennis en moderne wetenschap

Professor Robin Wall Kimmerer is een geregistreerd stamlid van de Citizen Potawatomi Nation in Oklahoma. In onderstaande lezingen maakt ze zichtbaar en voelbaar op welke manier haar voorouders hun kinderen conditioneerden om een gezonde en respectvolle verbinding met alle levende wezens in ons ecosysteem aan te gaan.

Robin Wall Kimmerer doceert Environmental and ...
Verder Lezen