Verslaafd aan likes

Verslaafden, psychologen, marketingprofessionals, muzikanten en deskundigen over verslaafd zijn aan likes.

Leah Pearlman, de bedenkster van de Facebook LIKE button heeft na haar vertrek bij Facebook een TEDtalk gegeven over de bron van haar idee; haar eigen psychologische problematiek. Leah had een buitenproportionele behoefte aan goedkeuring & waardering van de mensen om haar heen.

Haar persoonlijk verhaal is een ...
Verder Lezen

An unexpected place of healing

Inspirerend levensverhaal

Ramona Pierson raakte tijdens een verkeersongeval ernstig gewond en werd na veel operaties beschouwd als uitbehandeld. Ze werd als straatarme, jonge vrouw in een amerikaans bejaardentehuis ondergebracht.

De bewoners lieten het er niet bij zitten. Ze maakten een inventarisatie van alle vaardigheden en wijsheid die ze in hun lange leven hadden opgebouwd en begonnen aan 'project Ramona'.

...
Verder Lezen

Vitamine W: Vitamine Wijsheid

Videoblog

In de ratrace en de waan van de dag komen we meestal niet aan onze ADH vitamine W toe. Wat vreemd. Wijsheid is gratis en universeel toepasbaar, en één van de belangrijkste ingrediënten van het fundamentele welzijn van individuen en groepen.

De belangrijkste eigenschappen van Vitamine W
  • Het zit niet in een potje. We maken het zelf ...
    Verder Lezen

Menselijke echolocatie

Inspirerend levensverhaal

Ben Underwood (1992-2009) verloor in zijn kindertijd zijn ogen door kanker. Hij ontdekte op 6 jarige leeftijd dat hij gebruik kon maken van dezelfde techniek die dolfijnen en vleermuizen gebruiken: echolocatie.

Hij kon fietsen in het verkeer, basketballen, inline skaten, tafelvoetballen, karate beoefenen en computergames spelen. Ben maakte tijdens zijn korte, heerlijk eigenwijze leven duidelijk ...
Verder Lezen

Mandy Harvey – dove zangeres

Inspirerend levensverhaal

Als je Mandy Harvey hoort zingen zul je niet horen dat ze 100% doof is. Op haar 18e raakte ze als getalenteerd muzikante haar doelen en dromen kwijt door een progressieve aandoening, en bouwde ze na een heftige persoonlijke crisis weer op.

Mandy's wijsheid en overlevingskracht zijn minstens zo inspirerend als haar prachtige stem. Mandy werd bekend door ...
Verder Lezen