Gezonde scepsis en wijsheid

 

Het pad naar binnen: Gezonde scepsis
Naast vakkundige mensen kwam ik ook wildgroei en spirituele misverstanden tegen. Ik heb dierbare vrienden zien veranderen onder invloed van (new age) sektes en uiteenlopende situaties van spiritueel misbruik. Dankbaar ben ik voor de mensen op mijn pad die me hebben geholpen zulke situaties te doorzien en begrijpen.

De WOW ✨ factor van wijsheid
Hoe wijs ik nou precies ben geworden van al dat gewandel op mijn levenspad … ik weet het niet.

Wijsheid als product of dienst is nog niet ontdekt door de geluksindustrie. Ik heb nog geen wijsheidscertificaat of wijsheidsdiploma kunnen behalen in 6 leuke weekend workshops inclusief veganistische lunch, dus gevalideerd wijs met een sjiek briefje aan de muur … nee, dat ben ik niet. Die hype komt vast ook nog wel. Brrr.

Het cliche
Ik word elke dag een beetje wijzer en ik ontdek elke dag dat er nog veel meer te leren valt.

Wijsheid is grotendeels heel persoonlijk:
Mijn wijsheid is vooral geschikt voor mijn levenspad en de omgang met de mensen in mijn leven. Het meer maatschappelijke aspect inspireert me voor de onderwerpen voor De Gewone Vrouw.

Wijsheid en zingeving zijn net zo essentieel voor de mens als sporten.
Voor elk mens. Je kunt ook met wijsheid of een vorm van zingeving bezig zijn op een wetenschappelijke of atheïstische manier. Het gaat om het effect, niet om de manier waarop.

Mijns inziens kun je het woord ‘spiritueel’ beter vervangen met ‘gezond verbonden met het grote geheel”. Dat laat elk mens vrij om een eigen belevingswereld te hebben.


 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020