dagboek van een gewone vrouw

Corona stress: afstand nemen van polarisatie

Sinds het begin van de pandemie heb ik niet geschreven over Corona / COVID-19. Vandaag is de eerste keer. Ik had tijd nodig om te ‘landen’ en gaan begrijpen wat er gaande is en hoe ik daar op wil reageren. Groepsvorming Toen bekend werd dat we te maken hadden met een pandemie zag ik in een verrassend snel tempo groepen ontstaan van mensen die hun mening over het virus en de aanpak van de overheid

Documentaire The Social Dilemma

In The Social Dilemma komen mensen uit de tech-wereld aan het woord, die zijn teruggekomen op hun beslissingen van de afgelopen jaren. Ze brengen glashelder in beeld hoe de diverse social media kanalen onze mentale gezondheid en onze samenlevingen steeds meer versplinteren. Doorleefde verhalen zijn beter als afstandelijke informatie Het deed me goed om de mensen die in dit wereldje gefunctioneerd hebben, de daadwerkelijke keuzes hebben gemaakt, zo helder te zien praten over hun werk