Mijn persoonlijke levensvisie

Ik herken mijn levensvisie en levenservaring in diverse stromingen van het Paganisme en in het Pantheïsme. Ook voel ik me diep verbonden met het archetype van de heks.

Mijn pad ontwikkelt zich van binnenuit; niet andersom. Ik haal mijn levensvisie niet uit een boek, maar zoek materiaal van mensen die werken op een manier die bij mij past en daar verdiep ik me uitgebreid in. Levende kennisoverdracht (oog in oog, maar ook video’s en podcasts) vind ik prettiger als boeken.

Ik vind het fijn om te filosoferen en verhalen uit te wisselen over eenieders persoonlijke belevingswereld. Dogma vind ik stom. In elke spirituele, religieuze en wetenschappelijke stroming is wijsheid en kennis te vinden die iets toevoegt aan je leven, maar er lopen ook in elke stroming criminelen en leeghoofden rond die de kennis misbruiken en integriteit aan hun laars lappen.

Ik selecteer mijn informatiebronnen zorgvuldig.
Als ik informatie tot me neem, gaat mijn voorkeur uit naar bruggenbouwers die zowel holistisch als universitair goed zijn opgeleid. Deze mensen begrijpen in mijn beleving ‘in 2 richtingen en vanuit 2 richtingen’ waar mijn leven over gaat en wat ik wil helen.

Inspiratiebronnen
Een inspiratiebron kan elk mens op mijn pad zijn.

Know thyself
Cyndi Brannen legt in deze podcast goed uit wat ik bedoel met het archetype van de heks. Uiteraard herken ik me in meer archetypes, maar de heks komt al mijn hele leven terug. Op mijn manier. Een rustige en relatief nuchtere manier.

Er zijn zoveel manieren om heks te zijn, of te werken met het archetype. Niet al die manieren passen bij mij, maar ik begrijp wel waarom ze bij andere mensen passen. We hebben allemaal een andere achtergrond, andere levenslessen en andere talenten.


Mensen wiens werk ik waardevol vind, en die online goed te vinden zijn, zijn:

Cyndi Brannen – eigen website
Hekatean witchcraft
Post Doctoral Fellowship in Women’s Health
Doctor of Philosophy – PHD – Applied social psychology

Yvonne AburrowLinktree
MA in Contemporary Religions and Spiritualities
Consent, integriteit en LGBTI+ inclusieve hekserij

Robin Wall Kimmerereigen websitediverse lezingen
Distinguished Teaching Professor and Director, Center for Native Peoples and the Environment
Storyteller

Oren Lyonsuniversiteit websitediverse lezingen
Faithkeeper of the Turtle Clan of the Onondaga Nation
Chief of the Onondaga Nation Council of Chiefs of the Six Nations of the Iroquois Confederacy, the Haudenosaunee, People of the Longhouse.
Professor in American Studies, director of the Native American Studies Program

Lisa Millereigen websitediverse lezingen
Het spirituele kind
Professor of Psychology and Education – Columbia university
Founder of the Spirituality, Mind, Body Institute (SMBI)


 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

Wil je op de hoogte blijven? Neem een gratis maandabonnement.

Je krijgt 1 keer in de maand een overzichtelijke mail. Alleen essentiële informatie en een prettig leesbare lijst met alle links naar nieuwe content. Geen marketing circus, maar inhoud.

NederlandsEnglishFryskŌlelo HawaiʻiGaeligeTe Reo MāoriGàidhlig