Tame Iti – Mana, the power in knowing who you are

Tame Iti staat bekend als veel dingen … Activist, Artiest, Terrorist en Fietser.
Zijn 40-jarige geschiedenis van controversiële en theatrale vertoningen van politieke expressie omvatte het opzetten van een tent op parlementsgronden die hij de Maori-ambassade noemde, het schieten op een nationale vlag en de openbare bijeenkomsten waar hij verscheen met een ladder, om oog in oog te kunnen spreken met de ambtenaren die op een podium zaten, neerkijkend op de mensen in de zaal.

Iti onderzoekt hoe het oude gezegde van “Te ka nohi ki te ka nohi” (Oog in oog met het probleem omgaan) een veel productievere ruimte creëert voor een open dialoog over elk onderwerp. “Niemand kan je vertellen dat je niet belangrijk bent en dat je ervaring er niet toe doet. En als ze dat wel doen … dan daag je ze uit om het in je gezicht te zeggen. Waar ze je ogen kunnen zien en je adem kunnen voelen.”


https://www.facebook.com/wairere.t.iti/

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020-2021
close

Wil je op de hoogte blijven? Neem een gratis maandabonnement.

Je krijgt 1 keer in de maand een overzichtelijke mail. Essentiële informatie en een prettig leesbare lijst met alle links naar nieuwe content. Geen marketing circus, maar inhoud.

Als je mijn email adres in je contacten zet, weet je zeker dat de mail niet in je spamfolder belandt.

mail.de.gewone.vrouw@gmail.com

NederlandsEnglishFryskŌlelo HawaiʻiGaeligeTe Reo MāoriGàidhlig