Preventieve voorlichting op spiritueel gebied

Er is nauwelijks preventieve voorlichting. Als er al een kritische of sceptische noot valt dan is het: alternatieve geneeswijzen zijn gevaarlijk en je bent een stommeling dat je daar in gelooft. Wetenschap is the way to go. Zo zwart – wit is het niet.

Hetzelfde geldt voor religies en spirituele stromingen. Er is wel hulp voor de mensen die in schadelijke situaties terecht zijn gekomen, maar geen preventieve informatie voor mensen die nog de juiste keuzes kunnen maken. Ik vind dat heel onverstandig. Het is een gat dat opgevuld moet worden door experts uit de diverse vakgebieden.

Weerbaarheid
Het individu weerbaar maken werkt beter als een polariserende welles-nietes machtsstrijd tussen ‘regulier’ en ‘alternatief’ die menselijke collateral damage oplevert: De kwetsbare mensen die hulp zoeken, gaan googlen en verdrinken in de chaos van die heftige discussie.

Deskundige & constructieve, preventieve informatie kan ervoor gaan zorgen dat minder mensen tussen het alternatieve schip en de wetenschappelijke wal vallen. Dat betekent dat de beroepsgroep die holistisch werkt de daadkracht zal moeten vinden om voorlichting te ontwikkelen. Ik kan me voorstellen dat dat een lastige taak is in een tijdsgeest waarin kamp ‘welles’ op gespannen voet staat met kamp ‘nietes’. Maar het is nodig.

Links naar hulpverleners die holistisch denken combineren met westerse wetenschap
Wat te doen als iemand in jouw omgeving tussen het alternatieve schip en de wetenschappelijke wal is gevallen, en serieus in de war is? Verwijs iemand naar een deskundige hulpverlener. Ik beperk me tot het linken naar hulpverleners die zowel regulier als alternatief stevige opleidingen gevolgd hebben. Deze organisaties hebben een groot netwerk en kunnen je op weg helpen.

Als deze links niet zijn wat je zoekt, maar als je wel steun of hulp zoekt, dan raad ik je aan om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je met iemand in zee gaat. Vraag je huisarts, je familie of een goede vriend of vriendin of ze samen met je willen kijken naar de beste keuze voor jouw situatie.

De AVIG staat voor de bevordering van de integrale geneeskunde en de wetenschappelijke ontwikkeling daarvan.


Naar de websiteTransculturele psychiatrie
Waarom werken medicijnen zoals bijvoorbeeld antipsychotica anders in de lichamen van westerse mensen dan in de lichamen van niet-westerse mensen? En hoe zit dat met individuele verschillen bij westerse mensen?

Welke complicaties kunnen optreden als een arts of psychiater hier geen verstand van heeft en de verkeerde dosis of medicijnen voorschrijft? En hoe kijkt men in andere culturen aan tegen iets wat wij in het westen ‘een psychose’ noemen? Dit is het vakgebied van transcultureel psychiater Mario Braakman.Hulp bij radicalisering
Vertoont iemand in je omgeving radicaal of extremistisch gedrag, of heb je het gevoel dat je zelf in een radicale spirituele groepering terecht bent gekomen? Dan kun je contact opnemen met het landelijk steunpunt extremisme.

– Informatie
– Familieondersteuning
– Individuele begeleiding
– Lotgenotencontact


Naar de website

Deze brochure vat samen aan welke regels aanbieders van complementaire / alternatieve zorg moeten voldoen op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)


Naar de website

Over alleen in de wetenschap ‘geloven’.
Ook daar kan iemand extreem in zijn, en doorslaan van gezonde scepsis naar destructieve en dogmatische scepsis.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020-2021

I do not participate in playing
the insane game of life

The game of unnatural destruction
The game of polarization
The game of divide and rule
The game of unnatural emptiness
The game of constant distraction
The game of disconnection
The game of greed

Games are for children
and the childlike minds

To encounter themselves
and the world
To grow
To heal
To learn

Games should be played
Within safe boundaries
Protected by responsible adults

Be aware of the immature games
That can do serious harm
The games played by those
Who never matured

Destroying the health & wisdom
Of human kind and the natural world

Please.
Get to know yourself.
Properly.
Practise sane boundaries.
Clean house.
Grow up.
Mature.
As nature intended you to.

Wil je mijn ontwikkelingen volgen?
Neem een gratis maandabonnement.

Je krijgt 1 keer in de maand een overzichtelijke mail.
Geen marketing circus* maar inhoud:

Essentiële informatie.
Een overzichtelijke lijst met links naar nieuwe content.

* Dus geen bullshit die alleen maar een chaos van je inbox maakt.

NederlandsEnglishFryskŌlelo HawaiʻiGaeligeTe Reo MāoriGàidhlig