Verhalen zijn belangrijk voor mij. Ik ben een anekdotische storyteller én een verhalen verzamelaar. Luisteren naar andere mensen doe ik ook graag. Dit is altijd zo geweest: als jong kind begon ik, en ik ben nooit meer gestopt.

Verhalen zijn mijn manier om ervaringen te ordenen en verwerken. Het is mijn natuurlijke manier van zingeving. Mijn eigen verhalen ontstaan omdat het net zo natuurlijk voor me is als ademhalen. Ik adem het leven in, leer mijn lessen & ontwikkel mezelf, en ik adem mijn verhalen uit.

Verhalen zijn mijn manier om de wereld te begrijpen. Voor mij geen koude theorie over de eigenschappen van de mens: ik luister veel liever naar het persoonlijk verhaal van elk mens dat ik ontmoet.

A neverending story: ik kan en wil niet anders.

Mijn verhalen zijn niet te vergelijken met mythische, spirituele of religieuze verhalen die vormend van karakter zijn. Of met de meer bedrijfsmatige en doelgerichte, commerciële versie van storytelling die steeds populairder wordt. Mijn verhalen zijn medemenselijke ontmoetingen.

Van stokoud tot modern & commercieel
De diverse vormen van storytelling zijn takken van dezelfde boom. Sommige takken zijn stokoud en zitten dicht bij de wortels … diep verbonden met de natuur. Anderen zijn twijgjes in de top van de boom. En alles ertussenin.

Sommige twijgjes zullen zich ontwikkelen. Sommige twijgjes en takken worden gaandeweg opgevreten of meegenomen door de wind. En wie weet schiet een meegenomen of afgebroken twijgje wel spontaan wortel op een betere plek. De boom gaat haar gangetje en heeft haar eigen ritme en redenen.

En dat klinkt dan toch best wel spiritueel!
Maar ik noem het liever common sense en een diep, natuurlijk respect voor de leerprocessen van de mens. Verpakt in best wel mooie woorden.


Oude wijsheid die mij inspireert
Kenneth Little Hawk is een traditionele Noord Amerikaanse storyteller.
Zijn verhalen zijn wél vormend, met een diep respect voor eigenheid en diversiteit.
Zijn werk is een hele oude tak van de storytelling-boom.
Dat weet hij goed te combineren met het werken in de moderne samenleving.

Little Hawk is especially gifted in working with those who are physically, mentally, and emotionally challenged.
Some of his greatest triumphs have been with autistic, learning-disabled, and homeless people.


Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019